مشاوره آموزشی

مطالب آموزشی - اجتماعی

دوست یابی

دوست یابی را می توان مهارتی شمرد که می تواند در حل بسیاری ازمسایل انسان رهگشا باشد. از آنجا که انسان موجودی ذاتا اجتماعی است ونیاز به برقرای ارتباط با دیگران دارد ، همواره می کوشد با دیگران ارتباط برقرار کند و نیاز خود را از لحاظ روحی ، اجتماعی ، فردی و اخلاقی برطرف نماید و اگر قادر نباشد این نیاز را بر طرف کند این مساله به گوشه گیری ،انزوا و مسایل روانی از قبیل افسردگی و اضطراب و ... می انجامد.

بنابراین داشتن مهارت در دوست یابی و نحوه ی برقراری ارتباط درست با فردمقابل از  نکات مهم هست که می تواند در تمامی مراحل زندگی راهگشا باشد.

یکی از راه های برقراری ارتباط را می توان اعتماد به نفس گفت ، وقتی به خودت اعتماد نداری پس انتظار نداشته باش کسی بهت اعتماد کنه ، اعتماد بی جا هم درست نیست و قرار نیست به همه اعتماد کنی یا فرصت بدی از اعتمادت سوءاستفاده بشه ؛ اعتماد از طریق نوع رفتار شکل میگیره و نوع رفتار  از طریق رفتار و برخورد ها و گفتار ها شکل میگیره .ارتباط با طرف مقابل را از طریق برخورد های خوب و ملایم و محبت آمیزکه از صمیم قلب باشه شروع کنید ، و از هر گونه سردی بپرهیزید و رفتارتان دوستانه باشد و عملا نشان دهید او را دوست دارید و یا از آشنایی با طرف مقابلتان شاد هستید ، نه اینکه در باطن هر لحظه منتظر حمله باشید.

در ارتباط با فرد مقابل به خود جرات دهید و آغازگر صحبت باشید ، مطالب خود را بدون ترس و واهمه با او در میان بگذارید و فعال باشید .از شکست نترسید ، تا شکست نخورید نمیتوانید راه های رسیدن به پیروزی را کشف کنید ، از شکست ها برای رسیدن به موفقیت استفاده کنید. و بلافاصله عقب نشینی نکنید و گوشه گیر نشوید.

در گفت و گو جوانب اعتدال را رعایت کنید و نه زیاد حرف بزنید و نه کم گو باشید ،  ( افراط و تفریط ) نکنید .سخنان طرف مقابل را با دقت گوش کنید و بلافاصله جواب ندهید ؛کمی تمرکز و فکر کنید و سپس جواب دهید ، و هنگام صحبت کردن از گفتن مسایل تلخ و خاطرات تلخ خودداری کنید و سعی کنید بیشتر سخنان خوشایند بگین.

همیشه سعی کنید خندان و شاد و مهربون باشید و به طرف مقابل انرژی و  روحیه دهید. به طرف مقابل احترام بگذارید و ارزش دهید و حرف ها و سخنان او را بی ارزش تلقی نکنید . در برخورد با مشکلات دوستتان مهربان و دلسوزانه برخورد کنید و درسختی ها تنها نگذارید و به دنبال کلیدی برای باز کردن قفل های زندگی اش باشید  و مرهمی برای درد ها یش باشید .

و هر گاه چیزی از دوستتان می خواهید ، یا حرفی برای گفتن دارید خودتان به طور مستقیم بگویید و یا درخواست کنید نه از طریق واسطه ها و یا به طور غیر مستقیم .

در قضاوت دوستان سریع نباشد و خیلی سریع جبهه گیری نکنید ، و جانب تامل و درنگ را رعایت کنید. برای شناختن وقت صرف کنید ، و وقت بیشتری را به هم بگذرانید تا بهتر همدیگر را بشناسید ،  افرادی که زود قضاوت می کنند ، از خود راضی وخودخواه هستند ، و باعث خشم و ناراحتی طرف مقابل می شوند.دوستی های پایدار از طریق صداقت شکل گرفته اند ، و در کنار هم بودن.

دوستتان را همان طور که هست بپذیرید و سعی در تغییرش نباشید. صمیمی باشید و بایکدیگر حرف بزنید ، با سکوت حرف های نا گفته زیادی می ماند.رویایی و بسیار خوش بین نباشید و در همه حال واقعیت ها را بسنجیدو واقع بین  و منطقی باشید. مکانی آرام بخش را برای خودتان اختصاص دهید که در آنجا همه ی حرف های ناگفته را بزنید ، و یکدیگر را از راز هایتان با خبر کنید. توقعات بی جا و بی خود و پوچی را که از طرف مقابلتان  دارید ، و تمام ترس ها و خشم ها  را به راحتی قورت بدهید .نگاه محبت آمیز فراموش نشود ، کودک درون را زنده کنید .